Балуха помістили в штрафний ізолятор у вʼязниці РФ. Це вже вшосте

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Українського активіста і політвʼязня Володимира Балуха, який знаходиться в російській колонії № 4 (місто Торжок), знову помістили у штрафний ізолятор. Про це повідомляється на сторінці «Кримської правозахисної групи» в Facebook.

Так, Балуха закрили в ШІЗО 30 липня. Там він пробуде 15 діб.

«За чотири місяці перебування Володимира Балуха в колонії Торжка, його ушосте закривають у ШІЗО, намагаючись зломити його. З кожним днем підірваний голодуванням і жорстокими умовами утримання в колонії стан здоровʼя активіста погіршується, постійне перебування в штрафному ізоляторі може завдати непоправної шкоди для його ослабленого здоровʼя», — йдеться в повідомленні.

У звʼязку з цим, стверджують правоохоронці, відповідальність за здоровʼя політвʼязня повністю лягає на Росію і адміністрацію колонії.

  • До українця Володимира Балуха, якого утримують у російській колонії в Тверській області, не пускають лікарів.
  • 14 травня український політвʼязень Володимир Балух, якого утримують у російській колонії в Тверській області, написав лист зі штрафного ізолятора. У Росії у нього намагаються забрати українське громадянство. Росіяни заявили, що вважають Балуха громадянином РФ, тому що він прописаний у Криму.
  • У квітні кримський «суд» збільшив термін покарання українському політвʼязню Балуху — суддя вирішила вважати термін його перебування в СІЗО як день за день і тим самим продовжила час перебування в колонії.