Аеропорт у Лондоні скасував 172 рейси через масштабний страйк

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Аеропорт Хітроу в Лондоні скасував заплановані на понеділок і вівторок 172 рейси через запланований страйк працівників. Про це повідомляє Associated Press.

Так, страйк повʼязаний з розбіжностями, які виникли між профспілкою Unite union і керівництвом аеропорту щодо розміру заробітних плат. Від запропонованого підвищення на 7,3% в організації відмовилися, вважаючи пропозицію занадто маленькою.

У звʼязку зі страйком пасажирам рекомендують звʼязатися зі своїми авіакомпаніями, щоб дізнатися актуальну інформацію про рейси. Крім того, за таких обставин пасажирам може знадобитися більше часу для проходження перевірки безпеки.

Уточнимо, що остання зустріч лідерів профспілки та керівництва аеропорту відбулася в ніч на суботу, 3 серпня.

  • Державне бюро розслідувань, Державна фіскальна служба і Генеральна прокуратура проводять низку обшуків. Зокрема, вони відбулися на митних постах в аеропорту «Київ» в Жулянах і в «Запоріжжя-аеропорт», а також в приміщенні Запорізької митниці ДФС.
  • В середині січня в Німеччині скасували кілька сотень рейсів через страйк співробітників служб безпеки аеропортів. Страйкували в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Бремена, Дрездена, Ерфурта, Гамбурга, Ганновера, Лейпцига та Мюнхена.