«Хан, забирайся геть!» Трамп підтримав публічну критику мера «Лондоністана»

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент США Дональд Трамп підтримав публічну критику британської ультраправої активістки Кеті Гопкінс на адресу мера Лондона Садіка Хана, повідомляє Independent.

Американський лідер ретвітнув публікацію Гопкінс, яка засудила виступ Хана в Лондоні щодо злочинів із застосуванням холодної зброї. «Мер Лондоністана ніколи не був таким непопулярним. Він має рейтинг схвалення мінус, тому що ми — місто поножівщини. Лондон заслуговує кращого. Хан, забирайся геть!» — написала Гопкінс у Twitter.

В іншому своєму твіті Гопкінс звинуватила канцлера Німеччини Ангелу Меркель у злочинах, вчинених мігрантами в країні.

  • Президент США Дональд Трамп протягом останніх місяців неодноразово знущався з мера Лондона — британського громадянина пакистанського походження — як за його провальну репутацію, так і за його невеликий зріст.
  • 3 червня президент США Дональд Трамп розпочав триденний візит до Великої Британії. Перед приземленням у Лондоні він написав у Twitter повідомлення, в якому назвав його мера Садіка Хана «відмороженим невдахою». Гнів президента США був викликаний висловлюванням Хана з приводу того, що Трамп говорить «мовою фашистів».
  • Мер столиці Великої Британії Лондона Садік Хан відповів на образливі слова президента США Дональда Трампа, порівнявши його із 11-річною дитиною.