Вночі: у Техасі затримали стрільця з Walmart, в Росії активістів розганяв ексначальник «Беркута», а в США помер Донн Пеннебейкер

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Стрілянина в торговому центрі Техасу: поліція затримала винуватця

Правоохоронцям в Ель-Пасо вдалося затримати стрілка, який поранив більше двох десятків людей в торговому центрі Walmart. Про це повідомив губернатор штату Грег Ебботт, передає Fox News.

Так, операція затримання 21-річного Патріка Крусіуса тривала рівно 21 хвилину. Пізніше в поліції уточнили, що чоловік сам здався правоохоронцям. Як відомо, перед НП чоловік опублікував маніфест, тому його справа розглядатиметься як злочин на ґрунті ненависті.

На інцидент вже встиг відреагувати і президент США Дональд Трамп, назвавши подію актом боягузтва.

«Сьогоднішня стрілянина в техаському Ель-Пасо не тільки трагедія, але й акт боягузтва. Я знаю, що я, як і кожен житель цієї країни, засуджую сьогоднішній огидний вчинок. Немає ніяких виправдань для вбивства невинних людей», — уточнив він.

Масові протести в Росії розганяв ексначальник київського «Беркута». Затримано понад 800 осіб

Під час проведення операції ОМОНу в Москві, в ході якої відбулися масові затримання активістів, був помічений ексначальник київського полку «Беркута» Сергій Кусюк. Відео, на якому видно самого силовика, опублікував журналіст Ілля Азар у себе в Facebook.

«Працює ексзаступника командира київського Беркута Кусюк Сергій», — зазначив він.

Всього в результаті мітингів затримано 828 осіб. Серед них 81 неповнолітній. За інформацією МВС, участь у мітингах брали 1500 осіб. Затриманим закидають порушення правил участі в акції (ч. 5 ст. 20.2 КоАП); непокору вимогам співробітника поліції (ч. 1 ст. 19.3 КоАП). Їм загрожують штрафи і до пʼятнадцяти діб арешту.

Іран продовжує постачати нафту Китаю в обхід санкцій США

Іран відправив на територію Китаю ймовірно 12 танкерів з нафтовою продукцією. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, починаючи з 2 травня, коли набули чинності обмежувальні заходи Вашингтона, які забороняють ведення бізнесу з Іраном, і до сьогоднішнього часу було зафіксовано близько 70 іранських танкерів.

За інформацією журналістів, мінімум 12 іранських танкерів доставляли нафту іноземним державам, серед яких є і Китай. Також серед одержувачів можуть бути Туреччина і Сирія.

У Запоріжжі поліція вилучила марихуани на 20 млн грн

Правоохоронцям у Запоріжжі вдалося затримати осіб, яких підозрюють у виробництві наркотиків у Запорізькій області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Затримані займалися вирощуванням, постачанням, виготовленням та зберіганням марихуани. На місці обшуків вдалося виявити наркотиків на суму 20 млн грн.

Організатором злочинної групи є раніше судимий чоловік 1983 року народження і раніше не судимий громадянин 1994 року народження.

«Незаконний щомісячний дохід групи становив близько 1,5—2 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків також вдалося виявити понад 100 кг марихуани, пістолет ПМ калібру 9 мм і гранати РГД.

У США помер режисер Донн Пеннебейкер. Він знімав фільми про відомих рокмузикантів

У Сполучених Штатах помер режисер-документаліст і володар премії «Оскар» Донн Алан Пеннебейкер. Йому було 94 роки, повідомляє Associated Press.

Так, чоловік помер у себе вдома, розповів син режисера.

Серед робіт Пеннебейкера документальні фільми про Боба Ділана, Эліса Купера, Девіда Боуї, Джимі Хендрікса й групи Depeche Mode.