У Станиці Луганській не можуть почати розмінування мосту через дії бойовиків

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Загальному центрі контролю та координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявили, що не можуть почати розмінування мосту у Станиці Луганській через дії бойовиків, які відмовляються надати гарантії безпеки саперам. Про це повідомив полковник Олександр Борщевський, передає пресцентр ООС.

«Основна причина, чому не починають ремонтувати міст — відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування від незаконних збройних формувань. Відповідні запити по лінії ОБСЄ відправлені, але відповіді на отримання гарантій саме для наших фахівців та допуску їх до проведення робіт немає», — зазначив він.

За словами Борщівського, насамперед потрібно розпочати роботу з розмінування навколишніх територій.

«Піротехнічні роботи повинні відбутися не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, але і на ділянці біля зруйнованого мосту, щоб почати його ремонт», — підкреслив він.

Керівник української сторони СЦКК стверджує, що спостерігачі ОБСЄ розуміють необхідність вирішити це питання, проте поки немає реальних підтверджень від російських окупаційних адміністрацій ОРЛО про початок робіт.