Суд скасував звільнення слідчого ГПУ Суса, який оформив своє люксове авто на бабусю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд скасував звільнення слідчого ГПУ Суса, який оформив своє люксове авто на бабусю

Гонтар Володимир / УНІАН

Окружний адміністративний суд скасував звільнення колишнього заступника начальника департаменту захисту економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса. Про це він написав у Facebook.

Пізніше допис про це зі сторінки Суса зник. Згідно зі збережною інформацією, рішення ухвалили 1 серпня. Суд задовольнив адміністративний позов Суса та визнав протиправним і скасував наказ генерального прокурора про притягення Суса до дисциплінарної відповідальності. Також суд присудив ексначальнику департаменту 640 грн судового збору. Крім того, суд звернув увагу, що у згаданому наказі неправильно вказана посада Суса.

Про що йдеться?

Скандал навколо Суса виник у 2016 році, коли журналісти виявили у ньго незадекларований автомобіль преміумкласу Audi Q7. Пізніше виявилось, що цей автомобіль Сус оформив на свою бабусю. У листопаді того ж року генпрокурор Юрій Луценко виніс дисциплінарну догану підлеглому через цей автомобіль і задовольнив заяву Суса «про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням».

25 липня 2017 року детективи НАБУ затримали Суса в аеропорту «Бориспіль». Ексспівробітника ГПУ затримали за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.