Естонія відмовилася визнавати видані на окупованому Донбасі російські паспорти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Естонії не визнає паспорти, видані Росією на непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Естонії.

«Сьогодні, 5 серпня, Міністерство закордонних справ ухвалило рішення не визнавати паспорти, видані Російською Федерацією жителям Донецької та Луганської областей після 24 квітня 2019 року, якщо користувач паспорта раніше не був громадянином Росії. Рішення набуває чинності негайно», — йдеться у повідомленні.

За словами міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, цей крок є відповіддю на підписаний президентом Росії указ про спрощену процедуру надання російського громадянства жителям Донецької та Луганської областей. «Це ще одна спроба підірвати незалежність України й увічнити нинішню нестабільну безпекову ситуацію на сході України. Це повністю суперечить духу Мінських домовленостей», — пояснив Рейнсалу.

У міністерстві нагадали, що раніше Естонія вирішила не визнавати паспорти РФ, видані в Криму та Севастополі місцевим жителям після 18 березня 2014 року, якщо користувач паспорта раніше не був громадянином Росії.