Обличчям колекції Victoriaʼs Secret уперше стане трансгендерна дівчина

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Американський бренд нижньої білизни Victoriaʼs Secret вперше в своїй історії найняв моделлю трансгендерну жінку.

Нею стала 22-річна бразилійка Валентина Сампайо. Дівчина опублікувала фото з бекстейджу зйомок для колекції Victoriaʼs Secret Pink.

Ще у 2018 році виконавчий директор Victoriaʼs Secret Ед Разек заявляв, що моделі-трансгендери не підходять для рекламування їхнього бренду. Тоді його розкритикували за ці слова, і йому довелося вибачитися.

Валентина Сампайо відома тим, що стала першою моделлю-трансгендером на обкладинці французького журналу Vogue. Крім цього, вона позувала для обкладинки ELLE Brazil у листопаді 2017 року, а в віці 19 років стала бренд-амбасадоркою LʼOréal.

  • Акції американської компанії Victoriaʼs Secret упали на 41% у 2018 році і продовжують знижуватися. Одна з головних причин, чому легендарний виробник сексапільної білизни потерпає від збитків, — невдоволення жінок. Більшість покупців, серед них і світові знаменитості, заявили, що нижня білизна бренду змушує виглядати «фальшиво» і перетворює дам лише на сексуальний обʼєкт для чоловіків.
  • 8 червня американська співачка та актриса Мадонна презентувала шестихвилинне відео на трек “Dark Ballet” («Темний балет»), у якому Жанну дʼАрк зіграв репер-трансгендер.
  • Перша зареєстрована у Вірменії правозахисниця-трансгендер Ліліт Мартиросян заявила, що її погрожують убити після виступу в парламенті під час громадських слухань «Національний індекс прав людини — моніторинг ООН» 5 квітня.