Угорські політики закликали бойкотувати Coca-Cola за рекламу з геями

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Деякі угорські політики від правлячої партії Fidesz (Фідес — Угорський громадянський союз) премʼєр-міністра Віктора Орбана закликали бойкотувати товари компанії Coca-Cola через її рекламу на честь музичного фестивалю Sziget.

Про це пише Reuters.

Політикам, у тому числі віцеспікеру Fidesz Іштвану Болдоге, не сподобалося гасло рекламної кампанії «Революція любові». На рекламі зображені пари геїв та звичайні пари, які посміхаються, на тлі слогану «Нуль цукру, нуль упереджень». Угорські ЗМІ правого спрямування також закликали до бойкоту.

Представники Coca-Cola заявили, що фестиваль Sziget має загальні принципи з компанією. «Ми вважаємо, що гетеро- і гомосексуали мають право любити людину, яку вони хочуть, так, як вони хочуть», — йдеться в заяві.

При цьому офіційно Fidesz не підтримала ініціативу кількох своїх членів. У партії заявили, що «угорці самі вирішують, чи купувати Coca-Cola, чи ні».

Представники політсили Орбана неодноразово висловлювалися проти ЛГБТ. Сам глава уряду раніше заявив, що геї «можуть робити те, що вони хочуть, але держава не може визнати їхні шлюби. Яблуко не може попросити, щоб його називали грушею».