Американець, який розсилав бомби критикам Трампа, отримав 20 років вʼязниці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральний суд у Нью-Йорку засудив жителя Флориди Сезара Сайока, який надсилав бомби представникам Демократичної партії і критикам президента США Дональда Трампа, до 20 років увʼязнення. Про це пише ВВС.

При цьому присяжні вимагали для засудженого довічного позбавлення волі. Видання додає, що під час оголошення вироку Сайок розплакався. Його заарештували в жовтні 2018 року. У березні Сайок визнав, що в жовтні минулого року він відправив посилки, начинені вибухівкою, низці відомих критиків Трампа: колишньому віцепрезиденту США Джо Байдену, колишньому держсекретареві Гілларі Клінтон, сенаторам Кору Букеру і Камалі Харріс, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, фінансисту та меценату Джорджу Соросу і навіть акторові Роберту Де Ніро.

Жодна зі зроблених ним бомб не вибухнула. На деяких з них були відбитки пальців і сліди ДНК Сайока. Сайок народився в Нью-Йорку в родині філіппінця і італійки з Брукліна. Сайок був затятим прихильником президента Трампа та відвідував його передвиборчі мітинги. Останні роки до арешту чоловік жив у мінівені з наклейками на підтримку Трампа.