ЦВК не встигла вчасно оголосити результати виборів через округ на Чернігівщині

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральна виборча комісія не змогла вчасно оголосити результати дострокових виборів до Верховної Ради через рішення про перерахунок голосів на окрузі № 210 (Чернігівська область). Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Згідно із законодавством, комісія мала встановити офіційні результати виборів до 5 серпня. До цього моменту ЦВК встигла визнати обраними 423 народних депутатів, зокрема 225 — в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, 198 — в одномандатних виборчих округах.

«ЦВК констатувала неможливість встановлення Комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 в окрузі № 210 у відведений для цього виборчим законом термін — до 5 серпня», — йдеться в повідомленні.

3 серпня Шостий апеляційний суд зобовʼязав 33 дільниці на цьому окрузі провести перерахунок голосів. Він розпочався 4 серпня. ЦВК зобовʼязала членів окружної комісії встигнути підрахувати результати виборів на цих дільницях до 16:00 6 серпня. «Крім того, скласти протокол про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 210 з позначкою «Уточнений» і транспортувати його й іншу виборчу документацію до Києва», — йдеться в повідомленні.

За даними сайту ЦВК, перемогу на цьому окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за якого проголосували 21,24% виборців. За його конкурента, самовисуванця Бориса Приходька віддали 21,11% голосів. Різниця між кандидатами склала трохи більше 100 голосів.