США позбавили безвізового вʼїзду іноземців, які відвідували Північну Корею

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США позбавили безвізового вʼїзду іноземців, які відвідували Північну Корею протягом останніх восьми років.

Про це пише Agence France-Presse.

На сьогодні громадянам 38 країн дозволений короткостроковий (не більш 90 днів) вʼїзд у США без оформлення візи. Серед них громадяни Франції, Австрії, Фінляндії, Швейцарії, Словаччини, Великої Британії, Південної Кореї, Японії та інших країн.

Тепер мешканці цих країн, які відвідували КНДР починаючи з 1 березня 2011 року, зобовʼязані подавати в митну та прикордонну охорону США заявки на туристичні або ділові візи. Зміна торкнеться десятків тисяч людей з країн, що мають безвіз зі США.

Такий крок може перешкодити президенту Південної Кореї Мун Чже Іну просувати транскордонні туристичні проєкти для своїх громадян.

Влада США заборонила своїм громадянам відвідувати КНДР з 2017 року, після того як американський студент був затриманий в Пхеньяні. Імовірно, його катували «за шпигунство», після чого він впав у кому і помер через кілька днів після звільнення.

  • Суд у Вашингтоні постановив, що Північна Корея має виплатити $501 мільйон компенсації родині студента Отто Вормбієра, який помер у червні 2017 року, невдовзі після звільнення з північнокорейської в’язниці. Рішення суду, ухвалене 24 грудня, є здебільшого символічним, тому що не існує механізму, щоб примусити Пхеньян заплатити.