Луценко про справу Гандзюк: ГПУ завершує слідство щодо Мангера, до кінця тижня він отримає матеріали обвинувачення

Дата:
Луценко про справу Гандзюк: ГПУ завершує слідство щодо Мангера, до кінця тижня він отримає матеріали обвинувачення

Владислав Мангер

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральна прокуратура завершує досудове слідство щодо підозрюваного у причетності до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера.

Підозрювані у справі Гандзюк

  1. Владислав Мангер — голова Херсонської обласної ради. Мангера підозрюють у тому, що він замовив напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк. У лютому йому призначили заставу, на початку березня суд відсторонив його від обійманої посади.

  2. Олексій Левін, за версією слідства, був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами Луценка, Левін виїхав з України того ж дня, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

  3. Ігор Павловський — помічник депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука. Павловського називають посередником у вбивстві Гандзюк.

  4. Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Вʼячеслав Вишневський і Микита Грабчук — виконавці нападу на Катерину Гандзюк. Вони вже отримали вироки та відбувають покарання у в'язниці.

Про це 6 серпня повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«До кінця тижня пан Мангер отримає повідомлення про завершення слідства та почне знайомитися з матеріалами обвинувачення, після чого теж піде до суду», — сказав Луценко.

Мангера вважають одним із головних підозрюваних у справі. Імовірно, саме він замовив напад на Гандзюк.

Луценко нагадав, що пʼятеро людей, причетних до вбивства, вже засуджені. Справа ще одного — Ігоря Павловського — зараз слухається в Одесі.