Вночі: МЗС Росії підрахувало борг України в СНД, Китай тренує силовиків розганяти мітинги, «Динамо» стартувало в Лізі чемпіонів з поразки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

МЗС Росії підрахувало борг України в СНД

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що заборгованість України перед Співдружністю Незалежних Держав (СНД) перевищила 300 млн рублів (117 млн грн).

У відомстві зазначили, що Київ припинив сплачувати внески до бюджету СНД ще в 2014 році, але формально Україна все ще є повноцінним учасником співдружності, бо не подавала у виконком СНД офіційних повідомлень про вихід з організації або з її рад. Україна як формальний член СНД продовжує отримувати запрошення на засідання вищих статутних органів, інформацію про їхні підсумки.

У травні Петро Порошенко підписав указ про відкликання представників країни з усіх статутних органів СНД. У серпні 2018 року представництво України при СНД було закрито.

Китай неподалік Гонконгу тренує поліцейських для розгону протестів

Влада Китаю провела тренування для 12 тис. правоохоронців у місті Шеньчжень, що межує з Гонконгом. Навчання, за офіційною інформацією, проходили в рамках підготовки до святкування 70-річчя Народної республіки, яке відбудеться 1 жовтня.

Однак, за твердженнями ЗМІ, у навчаннях брали участь люди, які зображували протестувальників — в чорному одязі та захисних шоломах. Їхнє екіпірування схоже з тим, що використовують протестувальники в Гонконзі. «Учасники мітингів» закидували поліцейських різними предметами, намагалися бити їх палицями і навіть кидали саморобні газові бомби. Поліція потренувалася використовувати дим і сльозогінний газ.

В Одеській області через вибух гранати у лікарні загинули дві людини

У Роздільнянській центральній районній лікарні Одеської області чоловік підірвав гранату. Поліцейські встановили, що до 44-річної працівниці харчоблоку лікарні прийшов співмешканець, який, імовірно, і приніс з собою гранати. «Жінка перебувала одна в окремо розташованій будівлі. Після того як чоловік закрив двері, пролунав вибух», — повідомляє поліція. Внаслідок вибуху жінка і чоловік загинули. Вибухотехніки також знешкодили другу гранату, яка не вибухнула. Поліція кваліфікує інцидент як умисне вбивство.

«Динамо» стартувало у Лізі чемпіонів з поразки

Київське «Динамо» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА програло бельгійському «Брюгге» з рахунком 0:1. Гра проходила в Брюгге, на стадіоні «Ян Брейдель». Перемогу господарям приніс гол з пенальті, забитий на 37-й хвилині Ванакеном. Матч-відповідь відбудеться у Києві 13 серпня.