Зеленський проводить термінову нараду з силовиками через загибель українських бійців на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський проводить термінову нараду з силовиками через загибель українських бійців на Донбасі

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський проводить термінову нараду з керівниками силових відомств у звʼязку з загибеллю напередодні чотирьох бійців на Донбасі. Цю інформацію theБабелю підтвердила речниця президента Юлія Мендель.

За її словами, згодом очікується виступ президента за підсумками засідання. За даними ЗМІ, у засіданні беруть участь начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, представники ключових підрозділів ЗСУ, секретар РНБО Олександр Данилюк.

  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики з 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики розпочали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.
  • Після цього Зеленський звернувся до лідерів Німеччини, Франції та Росії — Емманюеля Макрона, Ангели Меркель та Володимира Путіна — із закликом якомога швидше зустрітися в «нормандському форматі».