Зеленський доручив виділити квартири родинам загиблих напередодні військових

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони виділити квартири родинам чотирьох українських військових, які загинули на Донбасі 6 серпня. Про це повідомляє пресслужба президента.

«Глава держави доручив виділити родинам загиблих квартири», — повідомляє пресслужба. Під час наради начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак повідомив, що наразі резерви ЗСУ перебувають у визначених місцях у стані боєготовності.

«Збройні сили готові до відповідного реагування у разі непрогнозованої ситуації», — наголосив він. Начальник Генштабу зазначив, що Збройні сили продовжують виконувати поставлені завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Хомчак додав, що з початку оголошеного перемир’я в районі ООС загинуло 6 військовослужбовців, 9 бійців отримали поранення. За його словами, військові були «готові дати відповідь на обстріл, який учора забрав життя чотирьох українських захисників», проте, згідно з інформацією розвідки, противник після обстрілу покинув свої позиції й досі його там немає.

  • Зеленський заявив, що зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну із закликом вплинути на бойовиків після загибелі на Донбасі чотирьох українських військових.
  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики з 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики розпочали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.