«Виконайте Ваш обовʼязок». Донька активіста Бекірова закликала Зеленського допомогти з лікуванням батька

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дочка кримськотатарського активіста Едему Бекірова Елеонора закликала президента Володимира Зеленського допомогти у лікуванні її батька. Про це вона написала у Facebook.

«Мій батько Едем Бекіров помирає, і мені вже немає в кого просити допомоги. Але зараз я не прошу, а вимагаю. Як громадянка України і як дочка вмираючого батька, я маю на це повне право. Я вимагаю вжити всі заходи, щоб добитися надання допомоги моєму батькові, домогтися його лікування і в кінцевому підсумку звільнення», — йдеться у зверненні.

Вона нагадала, що Бекіров — інвалід першої групи, у нього ампутована нога з незагоєною раною, нижній млявий парапарез ніг, після перенесеного інфаркту його прооперували і встановили 4 шунти в серце. Крім того, активіст страждає на цукровий діабет.

«Він боєць, і він буде триматися, якщо буде знати, що його країна, за яку він у 2014 році готовий був віддати життя, бореться за нього. Я вимагаю від Вас зробити це. Для мого батька, для мене і його рідних, для всіх, кому він був близький — це не питання політики і дипломатичних домовленостей, це питання життя і смерті рідної людини. Врятуйте мого батька, виконайте свій обовʼязок», — додала Бекірова.

  • Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на вʼїзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував у Крим відвідати 78-річну матір та родичів. Російські силовики затримали його за підозрою у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова. Сам затриманий неодноразово заявляв про свою невинність.
  • На початку серпня Едем Бекіров, якого утримують в СІЗО Сімферополя, написав заяву на випадок його етапування в Красноперекопськ.
  • 23 липня суддя підконтрольного Росії Центрального районного суду Сімферополя Олександр Вороний передав кримінальну справу активіста Едема Бекірова в Красноперекопський районний суд Криму.
  • Адвокат Бекірова Олексій Ладін заявив, що етап із СІЗО до суду — 123 км, влітку і в автозаку, по розбитих дорогах Північного Криму Едем Бекіров не переживе.