«Війна ще не всіх вилікувала». Військові прокурори звернулися до заступника голови ОП Рябошапки через заяву про ліквідацію відомства

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військові прокурори висловили невдоволення у звʼязку з недавньою заявою заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки про можливу ліквідацію військової прокуратури.

Про це йдеться в колективній заяві прокурорів.

У заяві перераховані всі досягнення військової прокуратури з початку агресії Росії проти України.

«Вважаємо неприйнятними заяви щодо непотрібності військової прокуратури, які обумовлені поверхневим уявленням про її діяльність. Сподіваємося, що чергові реформи будуть конструктивними й обдуманими, позбавленими чиїхось замовлень, упакованих в реформаторську обгортку з бантиком. Війна ще не всіх вилікувала», — заявили військові прокурори.

Вони зазначили, що чисельність військових прокурорів становить 6% від загальної чисельності прокурорів, «при цьому 75% обвинувальних актів щодо злочинів відповідної підслідності направлено до суду саме військовими прокурорами».

«Щодня військові прокурори в середньому затримували 2—3 людини, проводили 8—9 обшуків і 13 виїмок, допитували 120 осіб, відшкодовували 250 тисяч гривень, направляли до суду 17 обвинувальних актів», — йдеться в повідомленні.