Політвʼязень Сущенко підписав згоду на відбування покарання в Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Політвʼязень, український журналіст Роман Сущенко підписав документи на згоду відбувати покарання в Україні.

Про це розповів його адвокат Марк Фейгін, пише «Укрінформ».

«Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу», — сказав Фейгін.

Він додав, що обговорював зі своїм підзахисним варіант обміну, проте переговори з російською стороною «заморожені», оскільки невідомо, якою є стратегія звільнення українських політвʼязнів у Росії.

Раніше повідомляли, що Сущенку продовжили на три місяці термін утримання у «безпечному місці» в колонії. Його перевели в одиночну камеру, яка трохи краща за колишню.

  • Журналіста затримали в Москві 30 вересня 2016 року. Представники ФСБ заявили, що Сущенко — український шпигун і збирав інформацію про діяльність Збройних сил РФ та Росгвардії. Російський суд дав йому 12 років колонії. Свою провину Сущенко категорично заперечує. 8 жовтня 2018 року його етапували до колонії в Росії.
  • Перед цим журналіст написав листа українцям. Він подякував усім, хто підтримував його від самого початку увʼязнення, і зазначив, що вірить «у щасливе вирішення ситуації, у якій опинився».