Моніка Левінськи стане продюсером серіалу про секс-скандал з експрезидентом США Клінтоном

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Моніка Левінськи стане продюсером серіалу про секс-скандал з експрезидентом США Клінтоном

Моніка Левінськи

Jesse Grant / Getty Images for The Hollywood Reporter

Колишня стажистка та співробітниця Білого дому Моніка Левінськи стане продюсером третього сезону серіалу Райана Мерфі «Американська історія злочинів», який буде розповідати про секс-скандал з експрезидентом США Біллом Клінтоном.

Про це пише The Guardian.

Сюжет буде заснований на книзі «Широка змова: Справжній секс-скандал, який майже звалив президента». Моніку Левінськи гратиме Біні Фельдштейн («Леді Берд», «Освіта»). Сара Полсон зіграє Лінду Тріпп, державну працівницю, яка таємно записувала телефонні дзвінки Левінськи про її роман з Клінтоном.

Творці серіалу зазначили, що не будуть «звертатися» до Білла і Гілларі Клінтон по допомогу.

Сезон отримав назву «Американська історія злочинів: Імпічмент». Він вийде 27 вересня 2020 року — за місяць до президентських виборів в Америці.

Імпічмент Білла Клінтона

Сексуальний звʼязок між Левінськи та Клінтоном тривав з 1995 по 1997 рік. Левінськи була в ті роки стажистом у Білому Домі. Перед тим як піти в Пентагон, Левінськи розповіла про звʼязки з Клінтоном Лінді Тріпп, яка таємно вела записи телефонних розмов. У січні 1998 року у ЗМІ зʼявилися повідомлення про їхній звʼязок. У судовому процесі у справі Поли Джонс, яка подала до суду за домагання, Клінтон стверджував, що він не мав сексуальних стосунків з Левінськи, що згодом стало підставою для звинувачення Клінтона у неправдивих свідченнях. У листопаді 1998 року відбулося голосування в палаті представників з приводу імпічменту Клінтона. На голосування були винесені чотири пункти обвинувачення: неправдиві свідчення на суді присяжних, неправдиві свідчення на суді у справі Поли Джонс, перешкоджання правосуддю у справі Поли Джонс, зловживання службовим положенням. Схвалили лише перший і третій пункти. На голосуванні в сенаті Клінтона в підсумку визнали невинуватим.