Вночі: у Киргизстані не змогли затримати експрезидента, у Росії автобус з туристами зірвався з обриву, Samsung представила новий флагман

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Киргизстані спецпризначенці не змогли затримати експрезидента

Киргизькі спецпризначенці не змогли затримати колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш. Його прихильникам вдалося відтіснити силовиків і взяти в заручники шістьох оперативників.

Захоплених у заручники спецпризначенців звільнили під ранок. Силовики покинули Кой-Таш приблизно о 03:30 ночі. У цей же час з дороги, яка веде до резиденції колишнього президента, почали знімати оточення.

Атамбаєв записав відеозвернення до влади, в якому закликав «повернутися в правове поле», а також звернувся до силовиків і попросив їх «не стріляти у власний народ».

У Росії автобус із туристами зірвався з обриву

Під Новоросійськом після зіткнення з двома автомобілями рейсовий автобус зірвався з обриву. За попередніми даними, загинули три людини. Загиблі — жінка і двоє дітей — виявилися пасажирами позашляховика, який зіткнувся з автобусом. Травмована 41 особа, зокрема 12 дітей. Правоохоронці зʼясовують деталі події.

У Київській області сталася пожежа на птахофабриці

У селі Крушинка Васильківського району Київської області сталася пожежа на території птахофабрики «Ясенсвіт». За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежа сталася в ангарі на площі приблизно 2,5 тис. кв. м.

Для ліквідації пожежі від ДСНС було залучено 30 осіб з особового складу та 7 одиниць техніки. Жертв і постраждалих немає.

Samsung представила свій новий флагман Note 10

Компанія Samsung у середу ввечері презентувала дві версії свого флагманського смартфона: звичайний Galaxy Note 10 і великий Galaxy Note 10 Plus. Note 10 має екран з діагоналлю 6,3 дюйма, який заповнює майже всю передню панель пристрою, за винятком крихітних рамок у верхній і нижній частинах дисплея та селфі-камери, яка розташована в отворі у центрі верхньої частини екрану.

Більш дорогий Note 10 Plus матиме такий самий дизайн, але з більшим екраном — 6,8 дюйма. Ця модель є найбільшим топовим смартфоном Samsung в 2019 році. Note 10 Plus має основну камеру з чотирма модулями: з ширококутним обʼєктивом 12 Мп на 77 градусів, ультраширококутним обʼєктивом 16 Мп, який може охопити 123 градуси, телеобʼєктивом 12 Мп і 3D-камерою. Модель Note 10 має аналогічні камери, крім 3D.

Оперативна памʼять Note 10 Plus складе 12 Гб, Note 10 — 8 Гб. Обидва пристрої також мають 256 Гб вбудованої памʼяті. Ємність акумулятора становить 4300 і 3500 мА*ч відповідно. Нові пристрої заряджаються у надшвидкому режимі — акумулятор можна зарядити повністю за пів години. Старт продажів пристроїв намічений на 23 серпня, початкова ціна Note 10 — $949, Note 10 Plus — $1099.