Суд дозволив провести обшуки в КМДА у справі про будівництво Великої кільцевої дороги. У Кличка спростовують

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Голосіївський районний суд Києва дозволив Національній поліції провести обшуки в Київській міській державній адміністрації.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на ухвалу суду.

Обшуки мають відбутися у справі про будівництво в Києві ділянки Великої кільцевої дороги від вул. Рокосовського до вул. Богатирської.

Поліції надали право доступу до речей і документів Департаменту економіки та інвестицій КМДА, а також право їх вилучати.

Кримінальна справа стосується можливого зловживання повноваженнями та розкрадання коштів чиновниками КМДА.

Як зазначено в матеріалах слідства, очікувана вартість договору на проведення будівельних робіт становила 375,6 млн грн. Переможцем торгів стало ТОВ «Еко-буд-трейд», ціна під час торгів знизилася до 325,914 млн грн.

При цьому пресслужба Київської міської державної адміністрації спростовує інформацію про дозвіл на обшуки. Там стверджують, що дозвіл стосується тільки «тимчасового доступу до речей і документів, а не проведення обшуку».

  • Печерський районний суд Києва заарештував нежитловий будинок у центрі Києва, аукціон на придбання якого виграла компанія Володимира Кличка, брата міського голови Віталія Кличка.
  • ДБР розпочало друге розслідування стосовно Кличка через можливі «земельні махінації». Йдеться про договір оренди земельної ділянки для обслуговування й експлуатації адміністративної будівлі на вул. Ямській, 23-Б, у Голосіївському районі Києва з ТОВ «Техномонтажплюс». Цей договір було укладено 27 листопада 2018 року.
  • 31 липня ДБР допитало очільника столиці Віталія Кличка у справі про можливі незаконні дії під час укладання договору оренди земельної ділянки для будівництва й експлуатації житлового будинку в Києві.