Суд закрив справу Пасішника, якого обвинувачували в тиску на Абромавичуса. Документ

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Соломʼянський районний суд міста Києва закрив кримінальну справу проти колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника, якого обвинувачувати в тиску на ексміністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса.

Про це theБабелю повідомив адвокат Пасішника Іван Владінов.

За його словами, справу закрили через закінчення строку давності (три роки). Сторони мають 7 днів для подання апеляції. Утім, за словами Владінова, поки ані прокурори, ані сам Абромавичус не заявляли про наміри оскаржувати рішення суду.

У розпорядженні theБабеля є копія ухвали суду про закриття справи.

Копія ухвали суду надана адвокатом Пасішника.

«Бабель»

  • Справу проти Андрія Пасішника порушили в лютому 2016 року. Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) встановили, що Пасішник у період із 25 січня по 1 лютого 2016 року здійснював незаконний вплив на тодішнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. Його метою нібито було отримання посади заступника міністра. Пасішник заявляв, що обвинувачення НАБУ безпідставні.
  • Сам Айварас Абромавичус подав у відставку 3 лютого 2016 року. Коли його запитали про причини, він сказав, що не хоче, аби на нього тисли окремі політики. Зокрема, він назвав колишнього заступника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка.
  • 8 лютого депутат Сергій Лещенко опублікував переписку Абромавичуса та Пасішника. Останній там заявляв, що на посаду заступника міністра його просуває Ігор Кононенко.
  • У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі неодноразово заявляли про затягування справи колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.