Американські винищувачі біля Аляски перехопили російські бомбардувальники

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Вдень 8 серпня чотири винищувачі Військово-морського флоту США перехопили біля берегів Аляски два російські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, які перебували в міжнародному просторі, але досить близько підійшли до кордонів США.

Про це повідомляє Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).

«Два винищувачі F-22 і два CF-18 та літаки підтримки з NORAD позитивно ідентифікували і перехопили два бомбардувальники Ту-95 Bear [кодифікація НАТО], які увійшли в зону ідентифікації протиповітряної оборони Аляски та Канади», — йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що літаки РФ не зайшли в повітряний простір Канади і США.

Це вже другий випадок перехоплення російських військових літаків біля північноамериканського узбережжя в серпні. На початку місяця винищувачі США супроводжували два російських протичовнових літака Ту-142.

Як повідомляв Интерфакс, Ту-142 морської авіації Тихоокеанського флоту, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95МС, а також протичовнові літаки Іл-38 регулярно літають над нейтральними водами Арктики і Північної Атлантики.

Країни НАТО такі польоти сприймають обережно, оскільки їхня інтенсивність збільшилася з моменту, коли стало зрозуміло, що Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) вже не врятувати.