«Голос» пропонуватиме своїх представників на посади голів комітетів Ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія Святослава Вакарчука «Голос» пропонуватиме своїх депутатів на посади голів комітетів Верховної Ради, йдеться у заяві політсили.

«Ключовим у визначенні структури управління новим парламентом і призначенні ефективних керівників парламентських комітетів має бути професіоналізм, а не будь-які політичні квоти. За цим принципом партія «Голос» може запропонувати компетентних очільників кількох важливих напрямків роботи нової Ради, де сьогодні вперше збирається підготовча депутатська група», — йдеться у заяві.

У партії підкреслюють, що їхні фахівці здатні кваліфіковано керувати комітетами, до компетенції яких належать питання правосуддя, національної безпеки й оборони, економічної політики, антикорупції, медицини, освіти, цифровізації, прав людини і реінтеграції окупованих територій, а також регламентним комітетом.

«Команда «Голосу» прийшла до парламенту добре підготовленою і готова брати на себе відповідальність як за щоденну депутатську роботу, так і за стратегічні перспективи. Разом з тим ми усвідомлюємо можливості парламентської більшості та її відповідальність за призначення керівництва комітетів», — заявив Вакарчук. За тим же принципом «Голос» пропонує підійти і до формування Кабінету міністрів.