Великим круїзним лайнерам заборонили вʼїзд до історичного центру Венеції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Італії заборонила вʼїзд в історичний центр Венеції великим круїзним лайнерам, повідомляє CNN.

Лайнери перенаправлятимуть в інші райони, вирішило міністерство транспорту Італії. Вже з вересня кораблі скеровуватимуть на стиковку до терміналів Фусіни та Ломбардії. Вони розташовані на іншому боці Венеціанської лагуни, далеко від центральних островів міста.

«Мета полягає в тому, щоб перенаправити близько третини лайнерів, уже замовлених для круїзу Венецією, до нових причалів до 2020 року», — заявив міністр інфраструктури та транспорту Італії Даніло Тонінеллі.

За даними дирекції портів Венеції, з квітня до жовтня в місто на круїзних лайнерах щодня прибувають 32 тис. туристів. При цьому, за даними Національного агентства з туризму Італії, в серпні в місто приїздять ще близько 465 тис. осіб, які здійснюють одноденні поїздки, приєднуючись до ще 2,2 млн туристів, які залишаються в місті на ніч.

  • Поліція у Венеції оштрафувала двох німецьких туристів за приготування кави на сходах Риальто — одного з найстаріших мостів міста.
  • У вересні 2018 року влада Венеції запропонувала заборонити людям сидіти і лежати на землі в місті.
  • Навесні 2019 року муніципалітет Венеції затвердив нові правила поведінки в історичному центрі міста — його межі ЮНЕСКО визначає як «Венеція і її лагуна». Зокрема, туристам заборонили їздити на велосипедах; купатися в каналах; їсти, сидячи на землі; лежати на лавках; вішати замки на мостах; ходити без сорочки або в купальнику; пити алкоголь на вулиці з 20:00 до 8:00; сидіти на сходах, біля вітрин магазинів і взагалі скрізь, де це буде заважати іншим; шуміти з 23:00 до 8:00. Ці правила також поширюються на відвідувачів аеропорту, вокзалу, морського порту і громадського транспорту. За порушення нових норм поведінки з винуватців стягуватимуть штрафи в розмірі від €25 до €500, а в окремих випадках можуть взагалі заборонити повертатися до Венеції.