У США за день заарештували майже 700 нелегалів. Пізніше 300 з них відпустили через протести

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У США за день заарештували майже 700 нелегалів. Пізніше 300 з них відпустили через протести

U.S. Immigration and Customs Enforcement

Імміграційна та митна поліція США (ICE) у штаті Міссісіпі 8 серпня провела рейди на низці фабрик, внаслідок яких були заарештовані 680 нелегалів, переважно латиноамериканців.

Як пише CNN, рейди провели на птахофабриках Koch Foods Inc., Peco Foods Inc., PH Food Inc., MP Food Inc. та Pearl River Foods Inc.

Операцію планувалали кілька місяців. Власників підприємств тепер підозрюють в умисному незаконному прийомі на роботу нелегалів, а також у шахрайстві та несплаті податків. Усіх нелегалів ретельно перевіряють.

U.S. Immigration and Customs Enforcement

U.S. Immigration and Customs Enforcement

Після рейдів співробітники ICE нагрянули до кількох шкіл, щоб перевірити дітей затриманих. Після цього в мережі почали зʼявлятися фото та відео заплаканих дітей, яких розлучили з батьками, що викликало обурення у правозахисних організацій і деяких демократів.

Правозахисники назвали рейди «варварськими затриманнями». Вони стверджують, що ICE не мали права проводити масові затримання, ґрунтуючись лише на тому факті, що люди були без реєстрації. Також службу розкритикували за відлучення батьків від дітей.

Чиновники однак кажуть, що вони вжили всі необхідні заходи для забезпечення належного догляду за дітьми.

Через тиск ICE «тимчасово» відпустила 300 затриманих. Прессекретар відомства Брайан Кокс заявив, що багато хто із затриманих постане перед судом. Деяких переведуть до слідчого ізолятора ICE.

Минулого рорку внаслідок подібного рейду директора підприємства в Теннессі засудили до 18 місяців вʼязниці за ухилення від сплати податків.