Джо Байден заявив, що «бідні діти такі ж талановиті, як і білі». Але швидко виправився

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишній віцепрезидент США і кандидат на посаду президента Джо Байден у публічній промові в Айові заявив, що «бідні діти такі ж здібні й такі ж талановиті, як і білі». Про це пише Independent.

Після цих слів декілька людей у залі почали аплодувати. Байден помовчав кілька секунд, а потім спробував виправитися. Він додав: «... як і багаті діти, і темношкірі, і вихідці з Азії».

Критики звинуватили Байдена в тому, що його слова нібито натякають на те, що серед білих дітей немає бідних.

У виступі Байдена йшлося про студентів, багатства та досягнення.

  • 47-й віцепрезидент США Джо Байден, який балотується в президенти на виборах 2020 року, розповів про боротьбу свого сина Хантера Байдена з алкогольною та наркотичною залежністю.
  • 40-й президент США Рональд Рейган у 1971 році дозволив собі расистське висловлювання на адресу делегатів від африканських країн в Організації Обʼєднаних Націй. Це сталося, коли Рейган, будучи ще губернатором Каліфорнії, зателефонував президенту Річарду Ніксону.
  • Президент США Дональд Трамп написав кілька постів у Twitter про конгресменок від Демократичної партії, через які його звинуватили у расизмі. Президент США зазначив, що цим жінкам «не варто було їхати» зі своїх країн, оскільки там могла б знадобитися їхня допомога.