Вночі: у КНДР запустили ракети, Трамп розкритикував сучасний Голівуд, а в Лівії оголосили режим припинення вогню

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Лівії оголосили режим припинення вогню на час свята Курбан-байрам

Уряд Лівії оголосив режим припинення вогню на час релігійного свята Курбан-байрам. Про це повідомляє Reuters.

«У пʼятницю міжнародно визнаний уряд Лівії ухвалив запит від Місії Організації Обʼєднаних Націй щодо підтримки Лівії у питанні про припинення вогню», — йдеться в повідомленні.

Режим набуде чинності в суботу, а закінчиться у вівторок. Він передбачає припинення вогню і будь-яких бойових дій у зоні конфлікту. Також забороняється будь-яка діяльність військової авіації.

КНДР запустила дві ракети у бік Японського моря. Це вже четвертий інцидент за 10 днів

У суботу, 10 серпня, КНДР запустила дві балістичні ракети малої дальності з міста Хамхин у бік Японського моря. Про це повідомляє Yonhap.

Так, запуск відбувся після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що отримав «дуже гарний лист» від північнокорейського диктатора Кім Чен Ина. Запуск відбувся зі східного узбережжя КНДР.

Інцидент є вже четвертим за останні 10 днів.

Трамп звинуватив Голівуд у розпалюванні хаосу і жорстокості

Президент США Дональд Трамп заявив, що сучасний Голівуд створює фільми для того, щоб «посіяти хаос» і поширити жорстокість. Про це він написав у себе в Twitter.

«Ліберальний Голівуд — у вищому ступені расистський, що таїть у собі злість і ненависть! Вони люблять називати себе «елітою», але вони такими не є. Насправді зазвичай ті люди, які є справжньою елітою, рішуче йому [Голівуду] протистоять. Фільми, які виходять у прокат, знімаються лише для того, щоб розпалити і посіяти хаос. Вони створюють власну жорстокість, а потім намагаються звинувачувати інших», — зазначив він.

Як стверджує Трамп, ситуація, що склалася, «погано впливає на нашу країну».

Лідери Меджлісу просять Зеленського ввести в Криму постійну моніторингову місію

Лідери кримськотатарського Меджлісу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським порушили питання про можливе введення постійної моніторингової місії на півострові. Про це повідомляється на сайті президента.

«З метою фіксації всіх порушень прав людини в Криму голова Меджлісу кримськотатарського народу та лідер кримськотатарського народу запропонували підняти на міжнародній арені питання запровадження постійної моніторингової місії на тимчасово окупованому півострові. Вони зазначили, що відповідне право вже мають моніторингова група ООН з прав людини і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка працює на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей», — йдеться в повідомленні.

В той же час постійний представник президента в Криму Антон Кориневич розповів, що окупаційна «влада» не допускає міжнародні моніторингові місії на півострів.

«Вони розуміють, що зібрані факти можуть бути використані в міжнародних судових інстанціях, у тому числі в Міжнародному кримінальному суді», — підкреслив він.

Стрілянина в Ель-Пасо: винуватець зізнався, що цілився у мексиканців

Винуватець стрілянини в торговому центрі Ель-Пасо Патрик Крусиус зізнався, що під час нападу переслідував мексиканців. Про це повідомляє AP.

Коли чоловіка затримувала поліція, він вийшов з машини і сказав: «Я — той самий стрілець».

Пізніше він зізнався офіцерам, що цілився у мексиканців.