Принц Ендрю «засвітився» у справі мільярдера Епштейна, якого звинувачують у секс-торгівлі неповнолітніми

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Британський принц Ендрю торкався грудей молодої жінки в особняку 66-річного американського мультимільйонера Джеффрі Епштейна, який звинувачується в секс-торгівлі неповнолітніми дівчатками. Про це йдеться в судових матеріалах у справі Епштейна, пише The Guardian.

У справі також брала участь Гислейн Максвелл — дочка покійного британського парламентарія і медіамагната єврейського походження Роберта Максвелла. Вона звинувачується у придбанні неповнолітніх дівчат для Епштейна і його кола спілкування, до якого входили відомі та впливові люди.

На Максвелл подала до суду американка Вірджинія Джуффр ще у 2015 році. Вона стверджувала, що Максвелл оббрехала її, а Епштейн змусив вступити в сексуальні стосунки з принцом Ендрю.

Букінгемський палац неодноразово заперечував звинувачення Джуффр. У заяві, опублікованій в 2015 році, Букінгемський палац заявив, що «будь-яке припущення про неналежну поведінку неповнолітніх категорично не відповідає дійсності», і категорично заперечував, що принц Ендрю колись мав сексуальний контакт із Джуффр.

«Категорично заперечується, що герцог Йоркський мав бодай якісь сексуальні контакти або відносини з Джуффр. Такі твердження є помилковими і не мають під собою ніяких підстав», — констатувала згодом королівська сімʼя.

У документах фігурує ще одна дівчина — Джоанна Сьйоберг, яка також дала свідчення у цій справі. «Я просто памʼятаю, як хтось запропонував сфотографуватися, і вони сказали нам іти на диван. І ось Ендрю і Вірджинія сіли на диван, і вони поклали ляльку, ляльку на коліна. І ось тоді я сіла на коліна Ендрю, і я вірю, що за власним бажанням, він взяв руки ляльки і поклав їх на груди Вірджинії, а Ендрю поклав на мої», — говорила Сьйоберг.

Сама Джуффр стверджує, що Епштейн почав сексуальне насильство над нею, коли їй було 16 років. У документі також міститься фотографія, на якій, за словами адвокатів Джуффр, зображений Ендрю, «коли він обіймав оголену талію місіс Джуффр».