У Києві демонтували гігантську синю руку. Організатори перевезуть її до Миколаєва

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Платформа My Art демонтувала в центрі Києва інсталяцію румунського скульптора Богдана Раца Middle Way у вигляді гігантської синьої руки. Її планують перевести в Миколаїв, йдеться на сторінці організації в Facebook.

«Ми тримали цю інформацію в секреті до останнього. Але після сьогоднішнього повідомлення про те, що скульптура «таємничо зникла» з Бессарабки, у нас не залишилося вибору. Чому прибрали? Суть у самій концепції міжнародного мистецького проєкту Moving Monuments («Рухомі памʼятки»), в рамках якого румунським скульптором Богданом Раца створена інсталяція Middle Way («Середній шлях»), вона ж «синя рука», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що скульптура зʼявилася в Києві за підтримки посольства Румунії, а її головною особливістю є відсутність долоні як такої. З обох сторін рука тильна, що символізує довіру і дружбу.

«Всі «рухомі скульптури» ніколи довго не затримуються на одному місці. Вони подорожують у прямому сенсі слова. Проєкт щорічно розширює свою географію. І Миколаїв — нова зупинка на цьому шляху. Але про місце, де «рука» зʼявиться в Миколаєві, ми таки розповімо трохи пізніше», — підкреслюється в повідомленні.

  • 27 вересня 2018 року в центрі Києва відкрили арт-обʼєкт Middle Way — гігантську синю руку, яка символізує дружбу та спілкування. Інсталяцію створив румунський скульптор Богдан Раци в рамках проєкту із загальною назвою Moving Monuments («Рухомі памʼятки»). Арт-обʼєкт тимчасово встановили на бульварі Тараса Шевченка — прямо перед постаментом, де раніше був памʼятник Леніну.
  • Незвичайний вид інсталяції, а також місце, де її встановили, спричинили бурхливу реакцію і насмішки в соцмережах.