Вночі: прокуратура провела обшук на судні Чорноморського флоту, мусульмани святкують Курбан-байрам, а «Шахтар» переміг у 3-му турі УПЛ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Росії на акції «За чесні вибори» затримали понад 300 осіб

В результаті масштабної акції в Росії під назвою «За чесні вибори» силовики затримали 325 осіб. Про це повідомляє «ОВД-Инфо».

Зокрема, в Москві були затримані 229 активістів. У Санкт-Петербурзі 81 людина. У Ростові-на-Дону у відділення поліції доправили 13 осіб.

Найменше людей затримали у Брянську — двох.

Прокуратура Криму проводить обшук на судні «Марія». Воно в 2015 постачало паливо для Чорноморського флоту Росії

Прокуратура Автономної республіки Крим проводить обшук на судні «Марія», яке підозрюють у контрабандному перевезенні нафтопродуктів. Це ж судно в 2015 році постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Сьогодні, 10 серпня 2019 року, в ході кримінального провадження за фактом порушення порядку вʼїзду/виїзду на тимчасово окуповану територію, прокуратура АР Крим, проводить обшук у м. Херсон на судні «Марія», яке підозрюється у перевезенні контрабанди нафтопродуктів. У червні 2015 це ж судно, але під назвою «Вилга», постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в м. Севастополь. На підставі визначення Херсонського міського суду, зараз на зазначеному судні проводитися обшук», — йдеться в повідомленні.

У звʼязку з цим прокуратура клопотатиме про арешт корабля.

Жертвами супертайфуну «Лекіма» в Китаї стали більше 30 осіб

Кількість жертв супертайфуну «Лекіма» в Китаї, станом на ранок неділі, збільшилася до 32 осіб. Ще близько 20 вважаються зниклими безвісти, передає Інтерфакс-Україна.

Жертв у східній частині країни уникнути не вдалося, хоча влада намагалася вдатися до превентивних заходів. Приміром, з найбільш небезпечних районів було евакуйовано понад 1 млн осіб. З них 253 тис. — з Шанхаю.

За попередніми даними, супертайфун знищив понад 200 житлових будинків. Ще 3200 отримали пошкодження.

«Шахтар» обіграв «Динамо» у третьому турі УПЛ у Києві

Донецький «Шахтар» обіграв київське «Динамо» з рахунком 2:1 у третьому турі української Премʼєр-ліги. Про це повідомляє theБабель.

Так, на 21-й хвилині рахунок відкрив форвард «гірників» Жуніор Мораєс, але на 39-й хвилині ситуацію вирівняв новачок «Динамо» Жерсон Родрігес.

Вирішальний гол на 64-й хвилині забив півзахисник «Шахтаря» і збірної України Ромеро Марлос.

Мусульмани святкують Курбан-байрам

Майже мільярд мусульман з усього світу відзначає нині головне ісламське свято — День жертвопринесення, відоме також під назвами Курбан-байрам і Ід аль-Адха. Про це повідомляє theБабель.

Так, свято встановлене в памʼять про те, як пророк Ібрагім був змушений принести в жертву свого сина Ісмаїла на знак відданості Аллаху. Але той зупинив Ібрагіма в момент, коли він уже заніс руку над сином.

Всевишній послав чоловікові білого агнця, якого і було принесено в жертву. З тих пір мусульмани здійснюють заклання жертовної тварини — барана, вівці, кози, бика, корови або верблюда.

У дні Курбан-байраму заведено вбиратися в новий або хоча б кращий одяг, ходити в гості, дарувати подарунки і відвідувати могили близьких.