«Смерть Епштейна породжує серйозні питання». Генпрокурор США сумнівається, що мільярдер вчинив самогубство

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Генеральний прокурор США Вільям Барр заявив, що буде проведено спеціальне розслідування того, що сталося з мільярдером Джеффрі Епштейном у його камері в день самогубства. Про це пише The New York Times.

«Я був вражений, коли дізнався, що Джеффрі Епштейна було знайдено мертвим сьогодні вранці, і що він здійснив самогубство, коли перебував у федеральному увʼязненні», — сказав Барр. «Смерть Епштейна породжує серйозні питання, на які потрібно відповісти».

У липні Епштейну відмовили у внесенні застави. Незабаром його було знайдено непритомним в його камері, зі слідами на шиї. Співробітники вʼязниці розглядали інцидент як можливу спробу самогубства.

Після цього Епштейна помістили під особливе спостереження, він проходив щоденну психіатричну експертизу. За словами людини, знайомої з умовами увʼязнення, 29 липня Епштейна через спробу самогубства зняли з нагляду і помістили в ізольовану зону вʼязниці з підвищеною безпекою.

Увʼязнений покінчив із життям 10 серпня.

Самогубство Епштейна зірвало судове слідство, яке, як сподівалися обвинувачі, нарешті мало показати, як мільярдерові вдавалося зробити те, що, за їхніми словами, було низкою розпусних злочинів — і яку роль у цьому відіграли його багатство, привілеї та звʼязки.

Епштейн не визнав себе винним у тому, що він і його співробітники платили десяткам неповнолітніх дівчат за участь у статевих актах.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особливу увагу до справи Епштейна прикуто ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.
  • На початку липня стало відомо, що ФБР виявило тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів в записній книжці заарештованого американського мільярдера Джеффрі Епштейна.
  • Міністр праці США Александер Акоста подав у відставку у звʼязку з наслідками скандалу навколо фінансиста Джеффрі Епштейна.