Український серіал «Кріпосна» б’є рекорди переглядів у Польщі

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Український серіал «Кріпосна» б’є рекорди переглядів у Польщі

Facebook/StarLightMedia

Український серіал «Кріпосна» став хітом за кількістю переглядів у Польщі. Кількість його глядачів дедалі зростає, пише BBC.

Прем’єра першого сезону мелодраматичного серіалу «Кріпосна» відбулася в лютому 2019 року. Серіал показував український телеканал «СТБ». За перший тиждень показу він очолив рейтинги трансляцій усіх каналів України в будні.

Першим іноземним каналом, що купив права на показ «Кріпосної», став польський суспільний мовник TVP1, для якого фільм переозвучили польською.

За даними спеціалізованого польського ресурсу Wirtualne Media, за перший тиждень показу аудиторія «Кріпосної» склала 1,23 млн глядачів.

Кількість прихильників серіалу зростала від епізоду до епізоду. Якщо перший переглянули 1,01 млн глядачів, останній — 2,28 млн.

Пізніше права на показ української мелодрами придбали Литва, Чорногорія, Сербія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Словенія та Хорватія.

«Кріпосна» — це костюмована мелодрама, знята у співпраці компаніями StarLight Films та Film.UA. Події стрічки відбуваються в Ніжині в 19 столітті. Там мешкає заможний поміщик Червінський, у власності якого — молода й витончена кріпачка Катерина Вербицька.