На Канарах спалахнули потужні лісові пожежі. Понад тисячу людей евакуювали

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
На Канарах спалахнули потужні лісові пожежі. Понад тисячу людей евакуювали

Twitter / UMEgob

На острові Гран-Канарія (Канарські острови) спалахнули лісові пожежі. На цей момент горить близько 1 тис. га лісу, евакуйовано понад тисячу людей, повідомляє El País.

Лісові пожежі почалися 10 серпня, евакуація населення відбувається в муніципалітетах Артенара, Техеда та Гальдар. Для гасіння задіяно понад 200 військовослужбовців та десять одиниць авіації, однак пожежу поки не вдається взяти під контроль.

За даними Координаційного центру з надзвичайних ситуацій та безпеки уряду Канарських островів, пожежа на Гран-Канарії з новою силою спалахнула 11 серпня. Зараз вона рухається у бік національного парку Пінар-де-Тамадаба.

Попередньо відомо, що в інциденті підозрюють 55-річного чоловіка, з вини якого і спалахнув ліс. Ймовірно причиною пожежі стало використання зварювального апарата неподалік від дороги. Втім, поки невідомо, це був випадковий підпал чи умисний.

На кадрах видно, як пожежа бушує в лісі недалеко від міста Хункалільо. Місцеві жителі зазначають, що вогонь поширюється досить швидко та його неможливо контролювати.

Поширення вогню обумовлено ще й погодними умовами. В регіоні, охопленому пожежами, опадів найближчим часом не очікується, повітря прогріється до +30 °C, а максимальна швидкість вітру буде 70 км/год, повідомляє місцеве видання La Razon.

  • В кінці липня в лісах сибірської тайги спалахнула потужна пожежа, площа якої склала понад 3,7 млн га. 31 липня було введено режим надзвичайної ситуації на всій території Іркутської області, Красноярського краю, у двох районах Бурятії і одному районі Якутії. 1 серпня дим і гар від пожежі дісталися західного узбережжя Аляски і Канади. Частина його поширилася над східною частиною Тихого океану.
  • Інститут світових ресурсів у своїй доповіді перелічив 22 умови, які потрібно виконати, щоб забезпечити стабільне харчування для 10 мільярдів осіб до 2050 року. Номер один у цьому списку — припинення вирубки лісів, поряд із зусиллями з відновлення екосистем.