Вночі: екскерівника «Руставі-2» відпустили під заставу, Британія запровадить «поправку Магнітського», у Чорному морі згоріло російське судно

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

США, Німеччина і Франція проведуть консультації щодо «нормандського формату»

Представники США, Німеччини і Франції планують провести консультації щодо переговорів у «нормандському форматі». Про це заявив представник США Курт Волкер, повідомляє «Голос Америки».

Консультації мають відбутися на початку наступного тижня.

Раніше Міністерство закордонних справ Франції заявило, що країна не розглядає розширення переговорів стосовно Донбасу в «нормандському форматі» за рахунок США.

6 серпня Володимир Зеленський звернувся до лідерів Німеччини, Франції та Росії з пропозицією якомога швидше зустрітися в «нормандському форматі». Так Зеленський відреагував на загибель чотирьох українських військових на Донбасі, вбитих бойовиками поблизу Павлополя. Раніше він закликав підключити до переговорів США та Китай.

В Одесі влаштували акцію до річниці вироку Клиху

Біля генерального консульства Росії в Одесі відбулася акція на підтримку політвʼязнів, які незаконно засуджені та утримуються Росією. Про це повідомляє «Думская».

Акцію приурочили до пʼятої річниці незаконного рішення суду, яке визначає українцеві Станіславу Клиху покарання до 20 років позбавлення волі. Також згадали і про інших українців, засуджених у Росії та анексованому Криму, зокрема, про Олега Сенцова.

Ексгендиректора каналу в Грузії, ведучий якого облаяв Путіна, відпустили під заставу

Тбіліський міський суд відпустив під заставу колишнього гендиректора телекомпанії «Руставі-2» Ніку Гварамію. Як повідомляє «Грузия Online», застава складає 40 тис. ларі ($13,6 тис.).

9 серпня прокуратура Грузії офіційно висунула Гварамії звинувачення у використанні службового становища для досягнення особистих цілей, що призвело до негативних наслідків. Колишньому керівнику «Руставі-2» загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт на строк до двох років, домашнього арешту на термін від шести місяців до двох років або позбавлення волі від трьох до пʼяти років.

Велика Британія запровадить «поправку Магнітського» після Brexit

Велика Британія планує запровадити в дію так звану «поправку Магнітського» до закону про санкції та боротьбу з відмиванням грошей після того, як вийде з Євросоюзу. Про це пише «Радіо Свобода» із посиланням на колонку міністра закордонних справ Домініка Рааба в The Sunday Telegraph.

За словами Рааба, як і в Канаді, активи порушників прав людини будуть заморожені у Великій Британії, а самим власникам активів заборонять вʼїжджати на територію країни.

У Чорному морі згоріло російське судно

У Чорному морі в районі Туапсе поблизу Росії на риболовецькому судні сталася пожежа, у результаті якої корабель затонув. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на МНС Росії у Краснодарському краї.

На борту перебували шестеро людей, усіх доставили на берег попутними суднами, загиблих і потерпілих немає.

Причиною пожежі могло стати загоряння двигуна.