The Times: Камеру Епштейна мали перевіряти раз на 30 хвилин, але охоронці цього не робили

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У вʼязниці Нью-Йорка, де знайшли мертвим мільярдера Джеффрі Епштейна, охоронці працювали понаднормово через недостатню кількість персоналу. Про це пише Politico з посиланням на анонімне джерело, яке надало інформацію Associated Press.

За словами джерела, у ранок смерті Епштейна на зміні перебували лише двоє охоронців. Один із них працював понаднормово пʼятий день поспіль, інший перепрацьовував постійно.

За правилами вʼязниці, камеру Епштейна мали перевіряти кожні 30 хвилин. Але вночі перед імовірним самогубством чоловіка охоронці цього не робили, пише The Times із посиланням на правоохоронця, який погодився розповісти про це анонімно.

  • Американський мільярдер Джеффрі Епштейн, якого звинувачували в секс-торгівлі неповнолітніми, наклав на себе руки у вʼязниці. Його тіло виявили 10 серпня о 07:30 за місцевим часом у камері, де він відбував покарання. Генеральний прокурор США Вільям Барр заявив, що буде проведено спеціальне розслідування того, що відбувалося з мільярдером Джеффрі Епштейном у його камері в день самогубства.
  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особливу увагу до справи Епштейна прикуто ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.
  • На початку липня стало відомо, що ФБР виявило тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів у записнику заарештованого американського мільярдера Джеффрі Епштейна.