Американські користувачі Twitter реєструють акаунти в Німеччині, щоб не бачити расистський контент

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американські користувачі соцмережі Twitter усе частіше міняють реєстрацію своїх акаунтів і вказують місцеперебування у Німеччині, щоб не бачити расистський, антисемітський та гомофобний контент.

Про це пише Newsweek.

У Німеччині з 2017 року діють більш суворі закони про розпалювання ненависті в соцмережах, ніж у США. Такі компанії, як Twitter, можуть бути оштрафовані на €50 млн, якщо вони не видалять пост «ненависті» протягом 24 годин після того, як надійде відповідне повідомлення або скарга. В особливих випадках, коли пост у мережі завуальований або ж має прихований підтекст, у компаній є тиждень.

Соцмережі також зобовʼязані двічі на рік публікувати звіти про скарги. Наприклад, у лютому 2019 року Facebook оштрафували на €2 млн за публікацію неповного звіту.

У США Twitter блокує подібний контент не відразу і не після першої скарги. Соцмережу критикують, що вона поклала відповідальність на користувачів, зобовʼязавши їх самих відстежувати образливі матеріали та подавати скарги, а в Німеччині користувачі замість недоречного контенту бачать повідомлення про помилку.

У той же час у США закликають користувачів соцмережі «правильно чинити тиск» на Twitter і не ігнорувати подібні пости.