Аеропорт Гонконгу скасував усі рейси через протести в головному терміналі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Аеропорт Гонконгу скасував усі рейси через протести в головному терміналі

Paul Yeung / Bloomberg via Getty Images

Аеропорт Гонконгу скасував усі рейси через протест, що відбувається в головному терміналі. Як повідомляє Bloomberg, аеропорт погодився відправити рейси, на які завершилася реєстрація, і прийняти літаки, які вже вилетіли в Гонконг. Решту не прийматимуть і не відправлятимуть.

Paul Yeung / Bloomberg via Getty Images

На сайті аеропоту зазначено, що рейси скасовані після 18:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом). Усього скасували близько 180 рейсів.

Зараз в аеропорту страйкують близько 5 тис. людей, пише місцеве видання CNA. Акція протесту розпочалася там 9 серпня і мала тривати до вечора 11 серпня, але мітингувальники вирішили її продовжити.

Paul Yeung / Bloomberg via Getty Images

Чому і коли почалися протести в Гонконзі?

  • Протести в Гонконзі почалися в середині червня. Місцеві жителі виступали проти закону про екстрадицію осіб, підозрюваних у порушенні закону, на материковий Китай. У наймасовішій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважають, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

    Під час однієї з акцій люди прорвалися в будівлю парламенту. Вони захопили зал засідань і встановили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми. Декого з активістів затримали.

  • Це не перший збій у роботі аеропорту в Гонконзі. 5 серпня скасували близько 200 рейсів. Тоді понад третину працівників брали активну участь у мітингах, тому аеропорт не міг працювати на повну потужність.
  • У неділю, 11 серпня, під час антиурядових акцій протесту в Гонконзі відбулися зіткнення між демонстрантами і поліцією. Сутички почалися під час протестного маршу в гонконзькому районі Шам Шуй По. Поліції довелося застосувати проти активістів сльозогінний газ. Протести в Гонконзі тривають уже 10 тижнів поспіль.
  • У Гонконзі демонстранти почали застосували проти поліції лазери, щоб уникнути ідентифікації своїх облич камерами.