Порошенко готовий пройти тест на детекторі брехні «у прямому ефірі»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Пʼятий президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти перевірку на поліграфі. Про це він сказав на брифінгу після свого допиту в Державному бюро розслідувань у справі про телеканал «Прямий».

Справа про купівлю каналу «Прямий»

  • У 2017 році колишній депутат Партії регіонів Володимир Макеєнко купив телеканал «Тоніс» і перетворив його на «Прямий». На думку ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, який подав позов проти Порошенка, ця угода є формальною. Фактично ж каналом володіє Петро Порошенко. Таким чином експрезидент нібито «відмив» гроші, отримав контроль над медіа й уникнув сплати податків. Портнов аргументує свої підозри тим, що, по-перше, у Макеєнка не було ані коштів, ані досвіду в медіасфері для того, щоб утримувати канал. По-друге, на думку Портнова, на фіктивність правочину вказує низька вартість акцій каналу — Макеєнко купив їх за 16 мільйонів 700 гривень. Адвокат Порошенка називає це «фантазіями», оскільки жодних аргументів, окрім оціночних суджень, Портнов не надає.

Так Порошенко прокоментував слова директора ДБР Романа Труби про те, що наступний допит може відбутися із застосуванням поліграфа.

«Я не довіряю ДБР, не вірю слідству. Я готовий пройти поліграф у прямому ефірі на «Прямому каналі», — сказав Порошенко.

  • Глава Держбюро розслідувань (ДБР) Роман Труба повідомив, що пʼятого президента Петра Порошенка ще раз викличуть на допит у справі про можливе ухилення від податків при купівлі телеканалу «Прямий», який пройде з поліграфом.
  • Уранці 12 серпня Порошенко приїхав до ДБР на допит. Біля будівлі проходили дві акції. Одна на підтримку Порошенка, інша — проти.
  • Раніше, 25 липня, Порошенко прийшов на допит у ДБР у справі про продаж заводу «Кузня на Рибальському». Після допиту на нього намагалися напасти.