ДБР обшукує Волинську митницю. Податківців підозрюють у махінаціях з імпортом транспорту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань обшукує офіси митниці Державної фіскальної служби у Волинській області. Про це у Facebook написала заступник директора ДБР Ольга Варченко.

За її словами, слідчі ДБР викрили схему, за якою співробітники ДФС покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі «послуги» свій відсоток. «Як наслідок діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн грн», — написала Варченко.

Зловмисники занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами. У документах вони вказували недостовірні дані про відправника й отримувача, а також маніпулювали інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості.

Слідчі ДБР проводять 7 обшуків на митницях ДФС, митних постах і відділах митного оформлення. Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів); ч. 1 ст. 358 (підроблення документів); ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа); ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем; ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

  • Наприкінці липня Державне бюро розслідувань, Державна фіскальна служба та Генеральна прокуратура провели низку обшуків. Зокрема, обшуки відбувалися на митних постах в аеропорту «Київ» у Жулянах і в аеропорту «Запоріжжя», а також у приміщенні Запорізької митниці ДФС.
  • Перед цим, 12 липня, Державне бюро розслідувань (ДБР) провело обшуки в будівлі центрального офісу Державної фіскальної служби (ДФС) у Києві, яка розташована на Львівській площі.