Справа «Роттердам+»: ексчлен НКРЕКП Євдокимов вийшов під заставу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Володимир Євдокимов вийшов з-під варти під заставу. Про це theБабелю розповів його адвокат Євгеній Крамаренко.

«Так, сьогодні вийшов під заставу. У суботу його двоюрідний брат вніс заставу, і сьогодні він о пʼятій чи о пів на пʼяту вийшов із СІЗО», — сказав адвокат. Він додав, що захист готує апеляцію на рішення про обрання судом запобіжного заходу для Євдокимова.

Справа «Роттердам+»

Формулу «Роттердам+» НКРЕКП почала використовувати з квітня 2016 року. Вона встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля за імпортним паритетом за останній рік. Після цього почалося підвищення цін на електроенергію — тариф в Україні був привʼязаний до вартості вугілля на товарних біржах Нідерландів. У березні 2017 року НАБУ почало розслідувати змову при впровадженні формули «Роттердам+». У жовтні 2018 року керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що українці переплатили 15 млрд грн через необґрунтоване застосування цієї формули.