ГПУ оголосила підозру керівникам «патріотичних клубів ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура оголосила про підозру керівниками «військово-патріотичних рухів» у «ДНР», повідомляє пресслужба ГПУ.

Підозри заочно оголошено керівникам так званих рухів «Спартанці», «Амазонки» та «Молода гвардія». «Прокуратура встановила, що керівники вказаних рухів підтримують російську неоімперську геополітичну доктрину «руссий мир» та ідеї від’єднання Донецької області від України.

Керівники «патріотичних клубів» вербують мешканців Донецької області віком від 5 до 18 років під виглядом військово-патріотичного навчання та виступів на військово-спортивних заходах. Дітей вчать користуватися зброєю, боєприпасами та вибухонебезпечними речовинами, щоб надалі вони долучалися до терористичної діяльності проти сил АТО та ООС.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної організації), ч.1 ст. 260 (створення незаконних воєнізованих формувань та участь у їхній діяльності), ч.3 ст. 260 (керівництво незаконними воєнізованими формуваннями), ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).