Через спеку та пожежі в Греції МЗС закликає українців бути обережними

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Міністерстві закордонних справ рекомендують українцям у Греції обмежити пересування районами, де оголошено найвищі рівні пожежної небезпеки через сильну спеку. Про це повідомляє у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

«У зв’язку з підвищенням температури до + 40 ℃, сильними вітрами й оголошенням 10 серпня 2019 року в більшості регіонів Греції найвищих, четвертого і п’ятого, режимів пожежної небезпеки Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України обмежити пересування зазначеними районами, перебувати в безпечних з точки зору пожежної безпеки місцях, у можливій близькості до води, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у розкладі руху транспорту», — йдеться в повідомленні.

П’ятий, найвищий режим пожежної небезпеки — «тривога». Його запровадили в регіонах Аттіка, Центральна Греція, окремих районах півострова Пелопоннес (Корінфія, Арголіда, Аркадія, Східна Лаконія). Стан протипожежної готовності, що відповідає четвертій категорії небезпеки, оголошено в інших районах півострова Пелопоннес, на островах Егейського моря, у Західній Греції, на Іонічних островах.