У Помпеях знайшли коробку з прикрасами часів Стародавнього Риму

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Археологи, які проводять розкопки в італійському місті Помпеї, знайшли колекцію жіночих прикрас часів Стародавнього Риму. Про це пише Euronews.

Parco Archeologico di Pompei

Серед знайдених виробів — скляні намистини, талісмани, два дзеркала, шматки бронзи, кісток і бурштину, а також фігурка людини та кілька фасцинусів. Усе це було складено в деревʼяну коробку.

Parco Archeologico di Pompei

Як кажуть археологи, ця знахідка дозволить їм краще зрозуміти «жіночий світ» Стародавнього Риму. Вони припускають, що прикраси могли належати багатій жінці.

Римські міста Помпеї та Геркуланум затонули у вулканічному попелі під час виверження Везувію у 79 році. Помпеї випадково виявили у XVI столітті.

  • Учені з Університету Фліндерс виявили в Новій Зеландії рештки гігантського папуги, який жив на острові близько 19 млн років тому. Спочатку палеонтологи думали, що кістки належали орлу або предку качки, однак після повторного аналізу встановили власника кісток. Птах мав зріст до 1 метра і важив 7 кг.
  • На одному з островів Шотландії студенти-археологи натрапили на залишки стародавньої будівлі, імовірно, «бенкетної зали» вікінгів. Археологи припускають, що залишки зали збереглися ще з XII століття.