ВООЗ: Кількість хворих на кір у світі зросла втричі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

За перші шість місяців 2019 року кількість хворих на кір у світі у три рази перевищила рівень минулого року за аналогічний період. Про це йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ), передає DW.

За даними ВООЗ, наприкінці червня цього року у 182 країнах зафіксовано близько 365 тис. випадків захворювання на кір. Експерти організації підкреслюють, що кількість хворих на кір у світі неухильно зростає з 2016 року і досягла найвищої позначки з 2006 року.

«У низці країн світу спалахи кору стали серйозним викликом для національних систем охорони здоровʼя, багато людей померло від цієї хвороби або стали інвалідами. Мільйони людей в усьому світі перебувають у небезпеці», — йдеться в доповіді ВООЗ.

Найбільша кількість хворих на кір у поточному році була зареєстрована в Конго, на Мадагаскарі та в Україні. Великі спалахи цього захворювання фіксували в низці африканських країн, а також у Таїланді, на Філіппінах і в Казахстані. У європейському регіоні за перші шість місяців 2019 року було зафіксовано близько 90 тис. випадків захворювання. Це перевищило загальну кількість випадків захворювання за весь 2018 рік (84 462 випадки), зазначається в доповіді. При цьому спалахи кору стаються не тільки в державах із загальним низьким рівнем вакцинації, але і в країнах, де рівень вакцинації є в цілому високим.