У Південній Кореї протестують проти торгових обмежень з боку Японії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Південній Кореї протестують проти торгових обмежень з боку Японії

Chung Sung-Jun / Getty Images

У Південній Кореї проходять акції протесту проти рішення Японії виключити республіку з «білого списку» країн, до яких не застосовуються економічні обмеження.

Мітинги відбуваються в столиці Південної Кореї Сеулі, протестувальники закликають до бойкоту товарів японських виробників.

Chung Sung-Jun / Getty Images

Chung Sung-Jun / Getty Images

Про що йдеться?

Конфлікт між країнами почався навесні, після публічних заяв корейських чиновників про те, що Японія повинна виплатити компенсації корейцям, чия підневільна праця використовувалася японськими компаніями в 1910—1945 роки, коли територію Кореї контролювала Японія.

Через конфлікт Японія вивела Південну Корею зі списку країн, до яких без обмежень за спрощеними схемами поставляються японські наноматеріали та високотехнологічні складові. Перед цим Токіо посилив контроль за експортом у Південну Корею матеріалів, необхідних для виробництва напівпровідників і екранів різних електронних пристроїв.

Південна Корея, зі свого боку, виключила Японію зі списку довірених країн-партнерів, які за спрощеною процедурою можуть імпортувати товари південнокорейського виробництва. За новими правилами, південнокорейським компаніям буде необхідно подавати окремий запит на дозвіл для експорту товарів у Японію. Процес розгляду запиту складе близько 15 днів, що втричі довше, ніж при існуючій системі.