Російський суд продовжив арешт ще чотирьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Російський суд у Таганрозі продовжив арешт ще чотирьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»: Сейрану Муртазі, Меджиту Абдурахманову, Енверу Аметову та Рустему Сейтхалілову. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

Таганрозький міський суд задовольнив клопотання про продовження арешту до 14 листопада 2019. Зазначається, що засідання, на якому був присутній консул України Іван Загородний, відбувалося в закритому режимі.

Напередодні Кіровський районний суд у Ростові-на-Дону в Росії продовжив арешт чотирьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»: Осману Аріфмеметову, Владлену Абдулкадирову, Сервету Газієву, Рустему Шейхалієву, Фарходу Базарову, Білялу Аділову. Підозрювані залишаться під вартою щонайменше до 15 листопада. Усіх їх звинувачують за ч. 1 і ч. 2 ст. 205.5 КК РФ — участь й організація діяльності забороненої у Росії організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».

Що таке «Хізб ут-Тахрір»?

Міжнародна ісламська політична організація, заснована в 1953 році у Східному Єрусалимі. Вона виступає за відновлення справедливого ісламського способу життя та ісламської держави (халіфату). У Росії ця організація визнана терористичною і заборонена з 2003 року. В ЄС і США вона діє вільно та відкрито.