СБУ: Російські спецслужби намагаються вербувати українських військових під виглядом інтернет-знайомств із жінками

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російські спецслужби під виглядом знайомств з жінками у соцмережах намагаються вербувати українських військових, заявили у Службі безпеки України.

«Через одну з соцмереж підконтрольна російським спецслужбам особа встановила та підтримувала контакти з українським військовослужбовцем. Жінка під час розвитку нібито особистих стосунків дізналась про його службу в ЗС України. Після чого намагалась отримати від офіцера інформацію військового та суспільно-політичного характеру», — повідомили в СБУ.

Під час листування «жінка» запропонувала військовому збирати інформації в інтересах ФСБ за грошову винагороду, особливо підкреслюючи «матеріальні переваги співробітництва зі спецслужбами Росії».

«Жінка наголосила, що у разі надання представникам іноземної сторони важливих даних, військовому буде забезпечено виїзд до РФ з можливістю отримання житла», — додали в СБУ.

Після отримання такої «пропозиції» військовослужбовець звернувся до співробітників СБУ та надав свідчення щодо обставин свого вербування. СБУ закликала українців повідомляти їй у разі отримання вербувальних пропозицій від іноземних спецслужб.