Суд дозволив допитати Порошенка у Держбюро розслідувань на поліграфі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд дозволив допитати Порошенка у Держбюро розслідувань на поліграфі

Олександр Синиця / УНІАН

Суд дозволив допит експрезидента Петра Порошенка у Державному бюро розслідувань із застосуванням поліграфу. Про це theБабелю повідомили у пресслужбі ДБР.

Справа про купівлю каналу «Прямий»

  • У 2017 році колишній депутат Партії регіонів Володимир Макеєнко купив телеканал «Тоніс» і перетворив його на «Прямий». На думку ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, який подав позов проти Порошенка, ця угода є формальною. Фактично ж каналом володіє Петро Порошенко. Таким чином колишній президент нібито «відмив» гроші, отримав контроль над медіа й уникнув сплати податків. Портнов аргументує свої підозри тим, що, по-перше, у Макеєнка не було ні коштів, ні досвіду у сфері медіа для того, щоб утримувати канал. По-друге, на думку Портнова, на фіктивність правочину вказує низька вартість акцій каналу — Макеєнко купив їх за 16,7 млн грн. Адвокат Порошенка називає це «фантазіями», оскільки жодних аргументів, окрім оціночних суджень, Портнов не надає.

«Допит може відбутися із застосуванням поліграфу, на це є санкція суду», — повідомили у пресслужбі. При цьому у Держбюро розслідувань підкреслили, що застосування полігарфу під час допиту можливе лише за згодою самого Порошенка.